ABD Göç Hizmetleri: Yabancılara Açık Olmak Amerika’yı Tanımlayan Bir Özelliktir

ABD Göç Hizmetleri - Immigration

Amerikalıların büyük bir kısmı için, ülkenin dünyanın dört bir yanından insanlara açık olması “bir ulus olarak kimliğimiz için çok önemlidir”. Pew Araştırma Merkezi’nin yeni bir araştırmasında insanların %68’i Amerika’nın yabancılara açıklığının ulusun belirleyici bir özelliği olduğunu söylerken, sadece %26’sı “Amerika dünyanın her yerinden insanlara fazla açık olduğunda, ulus olarak kimliğimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız” diyor.

ABD Göç Hizmetleri çalışanlarından biri, “Dünyanın dört bir yanından insanlara açıklığın esas olduğu inancı çoğu demografik grupta yaygın olarak paylaşılıyor” diyor. Bununla birlikte, 18-24 Eylül tarihleri arasında 1754 yetişkin arasında yürütülen ulusal ankete göre, Demokratlar ve gençlerin bu görüşe sahip olmaları diğerlerinden çok daha muhtemel.

“Amerika’nın açıklığının çok önemli olduğunu”

Demokratlar ve Demokratik eğilimli bağımsızlar arasında ezici bir pay (%85) Amerika’nın açıklığının bir millet olarak kimlik açısından çok önemli olduğunu düşünüyor. 

0 %
Amerika'nın açıklığının çok önemli olduğunu

Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyetçi eğilimler bölünmüş durumda: %47 Amerika’nın açıklığının çok önemli olduğunu söylerken, %44’ü çok açık olmanın beraberinde bir ulus olarak kimliği kaybetme riski taşıdığını söylüyor. Bu görüşler, 2017 yazında Merkez’in bu soruyu son soruşundan bu yana hemen hemen hiç değişmedi.

Muhafazakâr Cumhuriyetçilerin ılımlı ve liberal Cumhuriyetçilere göre, Amerika’nın daha açık olmasının ülkenin kimliğine bir tehdit olduğu yönündeki endişelerini dile getirme olasılığı daha yüksek. Bunu ılımlı ve liberal Cumhuriyetçilerin sadece %29’una kıyasla Muhafazakâr Cumhuriyetçilerin yaklaşık yarısı (%52) söylüyor.

ABD Göç Hizmetleri’ne göre, hem liberal Demokratların hem de muhafazakar ve ılımlı Demokratların ezici çoğunlukları, Amerika’nın dünyadaki insanlara açıklığının bir ulus kimliği için şart olduğunu söylüyor. Ancak liberallerin bunu söylemesi özellikle muhtemel (muhafazakar ve ılımlı Demokratlar arasında %78 ile karşılaştırıldığında oran %93).

Yaş gruplarındaki çoğunluklar yabancılara açıklığın bir ulus kimliği için çok önemli olduğuna inansa da, bu görüş gençler arasında daha yaygın. 30 yaşından küçük on yetişkinden sekizi (%80), 50 yaş ve üstü olan on yetişkinden altısı (%63) ile karşılaştırıldığında bunu söylüyor.

Bu görüşlerde ılımlı ırksal ve etnik farklılıklar var: beyazların% 65’i Amerika’nın yabancılara açıklığının kimlik için gerekli olduğunu düşünmekte ve siyahların %73’ü ile Hispaniklerin %70’i aynı görüşü paylaşmaktadır.

Benzer şekilde, eğitim gruplarındaki çoğunluk Amerika’nın yabancılara karşı açıklığını olumlu olarak görüyor. Üniversite mezunu veya daha yüksek eğitimli olan yetişkinlerin yaklaşık dörtte üçü (%76) Amerika’nın açıklığının bir ulus kimliği için şart olduğunu söylüyor. Lisans derecesi olmayanların daha küçük bir çoğunluğu (%64) aynı şeyi söylüyor.

ABD’ye göç hakkında daha fazla bilgi için ABD Göç Hizmetleri ile iletişime geçin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*