ABD’de Yaşayan Göçmenlerin En Iyi Karşılandığı Şehirler

ABD Goc Hizmetleri - Chicago, Jeresey City

Orta batı şehirleri, göçmen topluluklarına fırsatlar sağlama konusunda ulusa liderlik ediyor ve Chicago çıtayı yükseltiyor.

Temel bulgular ABD Göç Hizmetleri tarafından verilmektedir.

Kapsamlı göç reformuna adanmış çift partili bir araştırma grubu olan New American Economy, en büyük 100 şehrin göçmenleri ne kadar iyi desteklediğini değerlendiren ikinci yıllık Şehirler Endeksini yayınladı. Bu yıl Chicago bir numaraya yerleşti ve onu Chula Vista, Cali; Jersey City; ve San Francisco takip etti.

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot yaptığı açıklamada, “Chicago’nun göçmenler ve mülteciler için Amerika’nın en misafirperver şehri olarak seçilmesinden gurur duyuyoruz” dedi. “Bu sıralama, şehrimizdeki göçmen ve mülteci topluluklarımızın hakları için ayağa kalkıp mücadele etmek için bir araya gelen sayısız kamu görevlisinin ve topluluk üyesinin tutkulu ve özverili çalışmalarını yansıtıyor.”

 

ABD Göç Hizmetleri’nden bir göçmen uzmanı, göçmenlerin Chicago nüfusunun beşte birinden fazlasını oluşturduğunu söylüyor. 2016 yılında göçmenler şehrin sakinleri arasında harcama gücünün yaklaşık dörtte birini elinde tutmuş, yaklaşık 17 milyar dolar hane halkı geliri elde etmiş ve 2016 yılında 6 milyar dolar vergi ödemişlerdir. O yıl Chicago’da yaklaşık 20.000 DACA’ya uygun kişi yaşıyordu.

İşte bu yılki endeksin ilk 10 şehri:

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*