Göçmenler Tarafından Başlatılan İlk Başarılı ABD Restoranları

ABD Göç Hizmetleri - Restoranları

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk başarılı restoranlardan bazıları göçmenler tarafından açıldı

Çinli-Amerikalı bir restoratör ve şef olan Cecilia Chiang, San Francisco, California’daki Mandarin restoranını kurdu ve yönetti. ABD’de Çin mutfağında bir ilke imza attı. Yüksek kaliteli Çin yemeklerini icat etmedi, ancak bu kadar başarılı bir şekilde perakende satış yapan ilk kişidir. İtalya’da doğan Luisa Leone, ABD’ye göç etti ve Mamma Leone’s’i açtı. İtalyan restoranı, Amerika’ya etnik yiyeceklerin getirilmesine yardımcı oldu. Diğer göçmen girişimcilerin taklit etmesi için bir model yarattı.

$ 0
Delmonico kardeşler işletmeyi açarlardı

ABD’deki ilk restoran olan Delmonico’s, 19. yüzyılda ne kadar zarif yemek olduğunu tanımladı. Hala bugün ne yenir üzerinde etkisi vardır. Giovanni ve Pietro Delmonico, İsviçreli göçmenler, 1830’da Delmonico’ları açtı ve hala New York’ta açık. Kardeşler işi açmak için 20.000 dolar altın kullandılar. Sylvia’s Harlem’de bir mahalle restoranında nefis yemekleri ön plana çıkardı. Güneyden kuzeye Afro-Amerikan iç göçünün bir örneğidir. Bu ünlü restoranlar, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki göçmenlik, etnik köken ve çeşitli sosyal ortamları vurgular.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan göçmenler için birçok fırsat var. ABD Göç Hizmetleri ekibi, ABD’de yaşamak ve çalışmak için gerekli vize başvurusunda bulunmanıza yardımcı olacaktır. Bugün onlarla iletişime geçin ve yeni bir hayata giden yolunuza başlayın.